Belépés
Fõoldal
Hírek
Keresés
Oldalak
Névjegyek
Jövőkép

Módszerünk

Sikertörténetek

Munkalehetőség

Elérhetőségek

Sikertörténektek


Kiss Ilona, 42 éves virágkötő, 2 éve munkanélküli:
A kulcsképesség-fejlesztő csoportos foglalkozásról egy ismerősömtől hallottam, aki korábban már vett részt ilyen tréningen. A foglalkozás, ahol minden résztvevő, hasonló problémákkal küzdött, nagyon sokat segített abban, hogy az önbizalmamat megerősítette, újra tudtam hinni abban, hogy képes vagyok elhelyezkedni 42 évesen is. Számos játékos, vicces, ugyanakkor elgondolkodtató gyakorlattal ismerkedtem meg, melyek felhívták a figyelmemet arra, hogy mely képességeimet kell előtérbe helyeznem, s melyeket érdemes fejleszteni.
Mivel több, mint két éve munkanélküli voltam, ezért az idegenekkel való kommunikáció, valamint a kapcsolatteremtés is nehézségeket okozott, ám a tréning hatására újra értékeltem saját magam, s igyekeztem a pozitív tulajdonságaimra koncentrálni.
A foglalkozást követő második állásinterjún sikerrel jártam, hiszen egy multinacionális vállalat saját üzletében foglalkoztat, mint virágkötőt. A szakmám szépsége mellett megint értékelem azt, hogy emberek között lehetek, s újra vannak álmaim a jövővel kapcsolatban.


Kanalas Imre, 21 éves pincér, pályakezdő munkanélküli
Mivel még sosem dolgoztam, csak a szakmai gyakorlaton eltöltött idő az, ami képet fest az igazi munkáról. Roma származásom miatt, pályakezdőként többszörös hátránnyal indulok a munkaerőpiacon. A HEFOP program keretében több tréningen is vettem részt, ahol az álláskeresési technikák oktatása tetszett leginkább. Érdekes ötleteket kaptunk, és olyan információkkal is gazdagabbak lettünk, melyeket máshol nem lehet megszerezni. A tréningen elkészített önéletrajzzal több állásinterjúra hívtak be, mint korábban. Felkészítettek arra vonatkozóan, hogy milyen kérdések várhatóak egy- egy ilyen interjún, valamint gyakorolhattuk, hogy milyen viselkedés, öltözet felel meg a lehetséges munkaadóknak.
Bár lakóhelyemtől távolabb, de a szakmámban sikerült elhelyezkednem, amiben a tanácsadóknak is nagy szerepe volt, hiszen számtalan különböző lehetőséget kínáltak fel, s segítettek abban is, hogy családi kötelezettségeimnek is maradéktalanul eleget tehessek a foglalkozások mellett.


Juhász Gáborné, 39 éves ügyintéző, 11 hónapja munkanélküli
A városban nagyon nehéz munkát találni ismeretség nélkül, hiszen a legtöbb gyár, vállalat létszámleépítéssel küzd, folyamatosak az elbocsátások. Ügyintézőként szerettem volna munkát találni, hiszen volt tapasztalatom, értek a számítógéphez, de idős édesanyám napi gondozása miatt nem vállalhattam nyolc órás állást. Emiatt minden munkaadótól nemleges választ kaptam. A programban tevékenykedő tanácsadók azonban nem adták fel, s egy olyan lehetőséget kínáltak fel, melyről álmodni sem mertem: otthoni adatrögzítés, a saját számítógépemen, a saját időbeosztásomnak megfelelően. A munkám napi 5-6 órát vesz igénybe, hetente elegendő egyszer bemennem az irodába, s leadnom az addig elkészült anyagot, illetve felvenni az új feladatokat. Így édesanyám ellátására bőven marad időm, hiszen az utazásra fordított időt is megkaptam a foglalkoztatómtól. Remek lehetőség kisgyermekes édesanyák számára is!

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
developed by Centrumnet Systems